Търсене на имоти

Годишно по 25 000 нови жилища могат да се изграждат в Дубай

Годишно по 25 000 нови жилища могат да се изграждат в ДубайПазарът на Дубай може да поема по 25 000 нови жилища годишно, без да се почувства свръхпредлагане. По данни на Световната банка, публикувани в последния й доклад, населението в емирството нараства със 7% годишно. В същото време строителството е намаляло значително след пика на заетост от 2010 г.

Жилищният пазар в Дубай регистрира ръст на цените от 22% през изминалата 2013 г. Това е най-голямото увеличение в световен мащаб. Завишеният интерес е резултат и от предстоящото домакинство през 2020 г. на международното изложение World Expo, което ще се състои в Дубай. Вече е започнало изграждането на някои проекти, свързани с престижната инициатива.

Ръстът на цените на имотите вероятно ще се забави през 2014 г. Такива са очакванията на водещи експерти, които наблюдават жилищния пазар в района. От Citibank обаче предупреждават, че трябва да се вземат мерки и да се избегнат спекулациите, които доведоха до катастрофален срив в Дубай през 2008 г.    


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини