Търсене на имоти

Ето кой спечели международния конкурс „Иновации в дизайна“ 2019г. и кои бяха финалисти

Наградите за Иновации в дизайна отличават дизайнери, архитекти, инженери и дори представители на бизнеса, решаващи проблемите на „днес“ и „утре“. Конкурсът, който се провежда за осма година, е един от най-очакваните, а наградите за дизайн са на изключителна почит в бранша. Има 21 категории, а състава на журито включва известни дизайнери от различни дисциплини, бизнес лидери от някои от най-иновативните компании в света и собствени редактори на „Fast Company“. Проектите на участниците се оценяват по ключови показатели за иновативност: функционалност, оригиналност, красота, устойчивост, дълбочина на потребителския поглед, културно въздействие и въздействие върху бизнеса. Ето кой е победителят в категория „Пространства, места и градове“ за 2019г. и кои бяха финалистите.

Награда за най-иновативен проект за 2019г. – „Hunter’s Point South Waterfront Park“ на сборния екип SWA/Balsley, Weiss/Manfredi


Hunter's Point South е замислен като международен модел за градска екология и световна лаборатория за иновативно устойчиво мислене. Реализиран е в сътрудничество между SWA/Balsley и Weiss/Manfredi и визуализира представата им за откритото пространство и парковия дизайн с помощта на ARUP като основен консултант и инфраструктурен дизайнер. Проектът е едновременно крайбрежна алея, град, бягство и светилище – така го определят авторите, представяйки иновативен подход към пейзажа, който очертава нова, многопластова идентичност като дестинация за отдих и култура. Новите открити пространства с връзки към околните общности осигуряват достъп до ръба на водата и невероятна гледка към Манхатън.

Проектите на финалистите:

40 Tenth Avenue - Studio Gang


Better Place Forests - Fletcher Studio, Openscope Studio


Calgary Central Library - Snøhetta, Dialog


Copenhill - Bjarke Ingels Group


Google Spruce Goose - ZGF Architects


Jewel Changi Airport - Safdie Architects


MahaNakhon - Büro Ole Scheeren Group


McDonald’s Chicago Flagship - Ross Barney Architects


The Shed - Diller Scofidio + Renfro, Rockwell Group


Space Waste Lab - Studio Roosegaarde


Tingbjerg Library and Culture House – COBE

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини