Търсене на имоти

Намаляват продажбите на недвижими имоти в Сингапур

Намаляват продажбите на недвижими имоти в СингапурС 33% са намалели продажбите на жилища в Сингапур през 2013 г. Това сочат официалните данни на азиатската държава-град, публикувани от Bloomberg. Само през декември сривът е 82% в сравнение със същия период на предходната 2012 г.  Сделките са паднали до 4-годишно дъно.  

Регистрирано е намаляване на новите жилищни кредити в Сингапур. Това е резултат от мерките, които правителството предприе, за да охлади прекомерното търсене на имоти и да предотврати задлъжнялост. Ограничени бяха спекулациите на пазара. Скъпите цени на жилищата на фона на ниските лихвени проценти крият опасност от имотен балон.

Властите в страната наложиха миналата година нови правила за начина, по който финансовите институции да отпускат заеми на физически лица.  Наложени бяха нови данъци и по-високи такси. В резултат на това цените на имотите намаляха през четвъртото тримесечие за първи път от почти две години. С помощта на финансови лостове е охладен вторият най-скъп жилищен пазар в Азия.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини