Търсене на имоти

Сделките с жилища в САЩ отбелязаха 5-годишен връх

Сделките с жилища в САЩ отбелязаха 5-годишен връхПокупките на нови жилища в САЩ се увеличиха през януари до най-високото си ниво от повече от пет години, съобщава „Блумбърг”.  С 9,6% са нараснали продажбите на жилищни имоти на годишна база и броят на сделките достига 468 000. Това е най-силният пазар от юли 2008 г., сочат данните на Министерството на търговията.

Експертите са оптимистично настроени за перспективите на пазара през 2014 г. Прогнозата им е, че стойността на недвижимостта ще продължава да се покачва. Пречките пред сектора са все още в ограниченото предлагане на жилища, нарастващите разходи по кредити и утежнените банкови условия при отпускане на заеми.

Ръстът на сделките с имоти в САЩ е показателен за стабилизиране на индустрията в страната. Това е сигнал за засилване на жилищния сектор, след като последните месеци беше отбелязан спад в обема на строителството. Средните цени на продадените имоти през януари са по-ниски с 2,2% на месечна база, но на годишна база бележат ръст от 3,4 на сто. 


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини