Търсене на имоти

Строителите предпочитат малки жилищни блокове

Малките жилищни блокове са предпочитани за строителство, за разлика от големите проекти.

Строителите предпочитат малки жилищни блоковеСпециалисти предвиждат, че пазарът на жилищните имоти в страната ще остане стабилен до края на 2012г. Нови големи проекти не се очакват, но за сметка на това се очаква масово строителство на малки жилищни сгради. Най-често разгънатата застроена площ на малките блокове е до 2000 кв.м. Тъй като малките сгради заемат по-малка площ те могат да бъдат изграждани на атрактивни места в големите градове. Това е един от най-големите плюсове на малките жилищни здания.

Според експерти от агенция за недвижими имоти Форос „Жилищният пазар ще продължи да бъде интересен за инвеститорите в имоти, но те ще обръщат все по-голямо внимание на предавателното проучване на терените и на проектирането на отделните жилищни единици от гл.т. на функционалност и размер”.

Очаква се все повече продавачи да избират една агенция, която да се занимава с продажбата на имота, а не няколко фирми.

От агенцията са на мнение, че интересът през последните няколко месеца към ипотечните кредити е намалял. Предвижда се търговските банки да станат по-активни по отношение на промоциите за ипотечни кредити.

 


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини